Søk støtte til energisparing

Søk støtte til energisparing
Skal du pusse opp i høst? Da bør du ta en titt på Enovas støtteordninger for energisparing i boligen.

September er høysesong for oppussing i norske hjem. Før du går i gang med neste oppgraderingsprosjekt, bør du ta en titt på energibruken i boligen din. Med enkle grep kan hjemmet ditt bli langt billigere i drift.

Enova har nå lansert en rekke nye støtteordninger som skal gjøre det enklere for norske husholdninger å spare energi. Her er noen av tiltakene du kan få støtte til som boligeier:

4000 kr til varmstyringssystemer

Et varmestyringssystem hjelper deg med å utnytte varmekildene dine på en mer økonomisk og energibesparende måte. Styringssystemet sørger for at du får en behagelig innetemperatur uten å sløse energi. Det vil spare deg mange kroner. For hver grad du senker temperaturen inne, reduserer du strømforbruket til oppvarming med rundt fem prosent.

Enova støtter investering i et sentralt varmestyringssystem for strøm- eller vannbasert oppvarming. Du kan få støtte til 35 prosent av de dokumenterte investeringskostnadene, oppad begrenset til 4000 kroner. Søknadsskjemaet finner du her.

5000 kr til energirådgivning

For å få oversikt over hvilke energitiltak du kan gjøre hjemme, kan en kvalifisert energirådgiver komme hjem til deg. Du kan få inntil 5000 kroner i støtte fra Enova for å benytte en kvalifisert energirådgiver. Vedkommende gjør en vurdering av boligen din og setter opp en tiltaksplan som peker på hvilke oppgraderinger som bør gjøres for å redusere energibruken. Rådgiveren vil også energimerke boligen. Energirådgiveren må være kvalifisert gjennom Enovas kurs. Du finner en oversikt over kvalifiserte rådgivere her.

125.000 kr til oppgradering

Velger du å oppgradere boligen i tråd med tiltaksplanen, kan du få støtte til dette på inntil 125.000 kroner. Støtten vil blant annet være avhengig av ambisjonsnivå og at boligeieren selv investerer en god del penger i tiltakene. Ved å oppgradere boligen, kan du dessuten oppnå et bedre energimerke. I tillegg til at det sparer deg strømutgifter, vil det kunne heve prisen ved et eventuelt salg av boligen.

Du finner en komplett oversikt over Enovas støtteprogrammer her.

Kontakt

Adresse:
Ringsakervegen 19, 2380 Brumunddal

Telefon: 479 24 100
Epost: post@aogm.no

Se kart >>